در کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت مطرح شد؛ اولتیماتوم به شهردار در خصوص خطر سقوط درختان خیابان مطهری | حذف مواد غذایی آسیب رسان از تبلیغات شهری با نظارت کمیسیون بهداشت
یکصد و پانزدهمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت ظهر دوشنبه به ریاست حسن کریمی کرنق و با حضور هادی رمضانی، مسعود عباس نژاد، مجید عزیزی و محمدحسن عاقل منش در ساختمان شورا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای شهر رشت، حسن کریمی کرنق در ابتدای این جلسه با اشاره به پروژه پیاده رو سازی خیابان مطهری رشت، بیان داشت: کاشی کاری پیاده روهای خیابان مطهری به شکلی خطرآفرین در حال اجراست و زیر برخی درختان خالی شده و ریشه درختان بیرون زده است. احساس می کنم با ادامه این وضعیت اجرا، حادثه ای در پیش است. عابرین پیاده و خودروهای بسیاری در خیابان مطهری تردد می کنند و سقوط درختان در این مسیر خطرات بسیاری را به دنبال دارد. کمیسیون بهداشت در خصوص خطر سقوط درختان اولتیماتوم می دهد و از شهردار رشت انتظار داریم این موضوع را پیگیری نماید. در صورت بروز هرگونه حادثه، شهردار رشت باید پاسخگو باشد.
لایحه افزایش ردیف اعتباری تبلیغات محیطی، تلویزیون، فیلم و کلیپ
با توجه به اتفاقات متعددی که در سال جاری در سطح کشور و منطقه رخ داد و با در نظر گرفتن در پیش بودن هفته رشت، دهه مبارک فجر و دیگر مناسبت ها، شهرداری رشت در نظر دارد در صورت موافقت شورا نسبت به افزایش ردیف اعتباری تبلیغات محیطی، تلویزیون، فیلم و کلیپ اقدام نماید. در این راستا شهرداری رشت پیشنهاد داده است 15 میلیارد ریال از ردیف اعتباری واگذاری خدمات ترافیکی سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت کسر و به ردیف اعتباری تبلیغات محیطی مرکز اضافه کند
هادی رمضانی دیگر عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت نیز خاطرنشان کرد: باید بررسی شود که نوع هزینه کرد روابط عمومی به چه شکل بوده است و در این مورد شخص شهردار باید پاسخگو باشدو اما در برخی سازمان ها نظیر سازمان فرهنگی نیز چنین وضعیتی داریم و هزینه هایی به عناوین مختلف بر دوش شهرداری گذاشته می شود که این قبیل موضوعات بسیار افزایش یافته است و شهرداری به سختی تامین بودجه می کند اما ادامه کار به این شکل مدیریت شهری را دچار مشکل می کند و با همه این موضوعات، روز رشت را با حضور میهمانان داخلی و خارجی در پیش داریم و باید به درستی برگزار شود.
محمدحسن عاقل منش دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز بیان داشت: پیشنهاد می شود نماینده سازمان حمل و نقل در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه، حضور داشته باشد تا در صورتی که مدیریت سازمان به این ردیف در سال جاری نیاز نداشت این موضوع انجام شود و به همین دلیل پیشنهاد می شود این موضوع مجدد در کمیسیون بودجه با حضور رئیس سازمان حمل و نقل، بررسی شود.
مسعود عباس نژاد عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت در ادامه خاطرنشان کرد: در اینکه باید برای هفته رشت و دهه مبارک فجر اقدامات مناسبی انجام شود شکی نیست و اعضا نظر مثبت دارند اما مساله برداشت از ردیف اعتباری اشاره شده است و ردیفی برای خدمات ترافیکی در نظر گرفته شده که با موانعی مواجه شده است و با کسر این مبلغ، حتی در صورت رفع موانع نیز ردیف اعتباری برای شهرداری باقی نمی ماند و شهرداری اعلام نیاز در خصوص رانندگان پایه یک بیشتر داشته و این ردیف مربوط به این موضوع است و انتخاب این ردیف، بی سلیقگی است و ردیف های مناسب تری وجود داشته است و برای خیابانی در منطقه یک اعتباری 80 تا 90 میلیارد تومانی دیده شده و اتفاقی رخ نداده است و چرا از چنین ردیفی کسر نشده است ؟ و پیشنهاد می شود کسر مبلغ از ردیف دیگری در لایحه دو فوریتی به شورا ارسال شود تا برنامه های هفته رشت نیز به درستی انجام شود.
لایحه افزایش ردیف اعتباری دیون و تعهدات مربوط به بیمه و بازنشستگی
شهرداری رشت در نظر دارد در خصوص افزایش ردیف اعتباری دیون و تعهدات مربوط به بیمه و بازنشستگی به مبلغ 300 میلیارد ریال، از ردیف های اعتباری احداث پارک حاشیه ای کوی حسینی گلزاران در منطقه یک و از ردیف اعتباری تملک و احداث خیابان و پل میدان علیزاده منتهی به ژ5 به ترتیب مبلغ 200 میلیارد ریال و 100 میلیارد ریال کسر و به ردیف مذکور اضافه کند.
مجید عزیزی عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری تصریح کرد: مدیریت شهری شعار توسعه مناطق کم برخوردار را می دهد اما می خواهد از ردیف مربوط به احداث پارک در کوی حسینی کسر نماید. موانع اجرای این پروژه چیست که چنین لایحه ای ارسال می شود؟ احداث این پارک از تعهدات ما است و اعضای شورا به مردم محله کوی حسینی قول پیگیری و اجرا داده اند.
محمدحسن عاقل منش دیگر عضو شورای شهر رشت نیز گفت: اعضای شورا با کلیات دو لایحه مخالفتی ندارند اما انتظار می رود از ردیف های دیگری مبلغ کسر و به ردیف های مدنظر اضافه شود و محلات کم برخوردار باید به طور ویژه دیده شوند و مخالفت اعضا با کسر مبلغ از اینگونه ردیف ها است.
حسن کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت پس از تبادل نظر اعضا، از موافقت کمیسیون با هر دو لایحه مشروط به برداشت از ردیف اعتباری دیگر و ارسال لایحه جدید به شورا، خبر داد و گفت: اعضای شورا پیگیر احداث پارک در فخب و کوی حسینی و دیگر محلات کم برخوردار بوده اند اما تاکنون با وجود تمام پیگیری ها، زمین در اختیار شهرداری قرار نگرفته است. مباحث بیمه ای و همینطور برگزاری برنامه هایی چون هفته رشت و دهه فجر برای کمیسیون بهداشت و اعضای شورا اهمیت دارد اما نظر اعضا بر این است از محل ارائه خدمات زیرساختی در مناطق کم برخوردار هزینه نشود.
بررسی هفته پیشگیری از دیابت و هفته داوطلب
دکتر سید محمود رضوانی معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان در این خصوص، عنوان کرد: در استان گیلان وضعیت مناسبی از لحاظ دیابت و فشار خون وجود ندارد. کم تحرکی و نوع خوراک از جمله عوامل آن است. گیلان چاق ترین استان کشور است و این چاقی تبعاتی چون دیابت را به دنبال دارد. در آخرین بررسی کشوری در جمعیت بالای 30 سال بیش از 43 درصد از مردم ما فشار خون دارند. این دو بیماری بسیار زیرپوستی و بدون علائم پیشروی می کنند. به همین علت نیمی از مردم از این دو بیماری اطلاعی ندارند. کوری، قطع عضو، نارسایی کلیه، سکته قلبی و سکته مغزی از جمله عوارض و تبعات این دو بیماری هستند که نشان می دهد نیاز به غربالگری مداوم برای دیابت و فشار خون وجود دارد. در مراکز ما این خدمات به طور رایگان ارائه می شود اما از آنجا که مردم از بیماری خود مطلع نیستند بسیاری از مردم به این مراکز مراجعه نمی کنند.
دکتر صادقی نیز در ادامه با اشاره به آمار بالای بیماران دیابتی و فشار خون در گیلان، اعلام کرد: باید ضمن حفظ برند شهر خلاق خوراک، مواردی که سلامت جامعه را به خطر می اندازد مدیریت کرد. غذاهای آسیب رسان نباید تبلیغ و مصرف شوند. سلامت مردم گیلان با این بیماری ها تهدید می شود و هر جا که شهرداری و علوم پزشکی و دیگر نهادها بتوانند باید به این موضوعات رسیدگی کنند. حفظ برند شهر خلاق خوراک در کنار حفظ سلامت جامعه حائز اهمیت است.
خانم دکتر رهبر با اشاره به موضوع داوطلبان و سفیران سلامت بیان داشت: سفیر سلامت حلقه ارتباطی بین نظام سلامت و خانواده است که در مراکز ما آموزش می بیند و در خانواده و دوستان فعالیت می کند. سفیر سلامت، با اقدامات داوطلبانه از بسیاری مشکلات جلوگیری می کند. سفیران و داوطلبان سلامت ما از گروه های مختلفی در 13 رده تشکیل می شوند. در استان بیش از 20 هزار داوطلب سلامت و بیش از 220 هزار سفیر خانواده فعال داریم. سفیران دانشجو، دانش آموز و طلبه و همچنین مادران خانواده ها از جمله سفیران سلامت گیلان هستند. هر فرد می تواند تاثیر بزرگی بر سلامت خانواده و جامعه بگذارد. در این هفته از تلاش های این افراد تقدیر خواهد شد و پیشنهاد می شود برای نفرات برگزیده خدمات شهروندی ویژه و مزایایی در نظر گرفته شود.
با نظر اعضای کمیسیون بهداشت تصمیم بر این شد در بحث تبلیغات محیطی مواد غذایی از این پس با کمیسیون بهداشت شورا مکاتبه شود تا مواد غذایی آسیب رسان همچون نوشابه از تبلیغات شهری حذف شوند.